Luftgevær

Viser alle 27 resultater

Valg af luftgevær

Det kan være utroligt svært, at finde ud af, hvilket luftgevær, der er det bedste at købe. Der er så utroligt mange luftgeværer og luftpistoler at vælge imellem, at en ny – eller erfaren for den sags skyld – skytte kan blive ret forvirret meget hurtigt.

Kunder fortæller os hver dag om hvad de har læst i annoncer, på nettet, hvad de har hørt og hvad de har prøvet – og der er næsten lige så mange erfaringer om det bedste luftgevær eller den billigste luftpistol som der er skytter.

Vi har købt, solgt, brugt og repareret ufatteligt mange luftgeværer hos Odense Jagt & Fritid og vi har efterhånden er ret klart billede af hvad vi synes er et godt luftgevær – og egentligt behøver det ikke være helt så svært som det kan virke til at være.

Det altafgørende er, at du ved hvad luftgevær skal bruges til og hvad dit budget er. Der er som alle andre steder stor forskel på kvaliteten – også selvom priserne næsten er ens. Vi handler og reparerer ikke kun luftgevær, men våben generelt i vores eget våbenværksted! Erfaringen fra rifler og haglgeværer og så selvfølgelig det faktum, at vi har uddannede fagfolk i huset giver et godt grundlag for også at vide hvilket luftgevær, der er det rigtige. Hvis du er i tvivl så kom ind til os! Vi ligger 1-2 minutter fra motorvejen i Odense – lige midt på Fyn.

Vi har næsten altid 40-60 forskellige modeller luftgevær på lager så vi kan også finde et der passer til dig og hvis du blot vil have et godt råd om valg af luftgevær er du selvfølgelig også mere end velkommen.

Hvilket luftgevær skal du så vælge?

Vores første råd er at du ser luftvåbnet inden du køber det! Prøv at skuldre det, mærk om vægten og udformningen passer til dig – og prøv lidt forskellige modeller. Du skal inden du anskaffer våbenet overveje hvad du skal bruge det til, hvilken kaliber du gerne vil have, hvilken type af ladesystem og hvilket sigtemiddel du ønsker dig.

Hvad skal du bruge luftgevær til?

Der kan være mange årsager til at købe et luftgevær! Hyggeskydning, træning, jagt og præcisionsskydning.

Skydning med luftgevær

Utroligt mange synes det er sjovt at skyde – det synes vi også! ….og langt de fleste luftgevær anskaffes også til hyggeskydning eller plinking som det også kaldes. Alle våben i kal. 4,5 kan bruges til dette så her er frit valg på alle hylder og både luftpistoler og luftgeværer kan bruges.

Præcisionsskydning med luftgevær

Præcisionsskydning med luftgevær er en olympisk disciplin og altså ikke kun for sjov. Et luftgevær kan være afsindigt præcist – det kræver selvfølgelig det rigtige luftgevær, de rigtige lufthagl og selvfølgelig også en dygtig skytte.

Skydetræning med luftgevær

Træning med luftgevær kan være yderst relevant for riffelskytter. Oplevelsen af et luftgevær er selvfølgelig anderledes som følge af den manglende rekyl og lyd, men selve teknikken er på mange områder den samme. Jægere og feltskytter kan derfor have stor glæde af træning med et godt luftgevær.

Jagt med luftgevær

Jagt med luftgevær er tilladt på bestemte vildtarter og kun med kalibre over 5,5mm. Vi servicerer jægere hos Odense Jagt & Fritid og vores viden og erfaring med andre typer våben end luftgevær og så det faktum at vi har eget værksted og våbensmed gør selvfølgelig at vi er i stand til at rådgive næsten alle i forhold til valg af luftgevær Du er altid velkommen i butikken som ligge lige midt på Fyn – kun 1-2 minutter fra afkørsel 52 Odense SV

Må jeg skyde mus og rotter med mit luftgevær?

Ja, det må du gerne! Jagt med luftgevær er kun tilladt med en kuglediameter på 5,5mm eller større – du må altså ikke gå på jagt med 4,5mm uanset udgangshastighed og anslagsenergi. Det skal dog her pointeres, at det fremgår af §9 i bekendtgørelse om vildtskader, at regulering af muldvarpe, rotter, mosegrise og mus er tilladt med alle lovlige skydevåben, som forsvarligt kan aflive dyret og at dette ikke kræver jagttegn. Brandmus, hasselmus, havesyvsover, birkemus og spidsmus er undtaget fra denne bestemmelse. Du må altså gerne skyde en rotte med dit luftgevær også selvom du ikke har jagttegn og luftgeværet kun er kaliber 4,5mm – det skal selvfølgelig foregå sikkert og på en måde så rotten eller musen dør øjeblikkeligt. Dette kræver som udgangspunkt en udgangshastighed på mindst 200 m/s og så selvfølgelig det rigtige hagl.

Valg af kaliber i luftgevær – 4,5 eller 5,5mm?

I Danmark er langt størstedelen af luftgeværer i kaliber 4,5mm og disse våben kræver ikke tilladelse. Du skal dog være fyldt 18 år for at kunne købe det. (Kaliberen er diameteren på de hagl luftgeværet kan skyde med). Der findes dog en lang række andre kalibre i luftgevær, men disse kræver jagttegn. Hvis luftgeværet skal bruges til jagt skal det have en kaliber på mindst 5,5mm.

Der bliver andre steder i verden skudt både hjorte og vilsvin med større luftgevær og disse fås helt op til kaliber .50 hvor haglet har en diameter på ca. 13mm. Der findes luftgeværer, der kan sende et 35 gram (ikke grains) tungt hagl afsted med 240 meter i sekundet.

Luftgevær i kaliber 4,5 mm og 5,5 mm er primært de to valgmuligheder du har, når det kommer til luftgeværer. Begge kalibre har deres egne fordele og egenskaber, der gør dem velegnede til forskellige formål.

Luftgevær 4,5mm:

Luftgevær i kaliber 4,5 mm er kendt for sin høje præcision og skudhastighed. Dens mindre størrelse gør det nemt at styre og manøvrere, hvilket er en fordel, når man sigter efter små mål eller deltager i præcisionskonkurrencer. Desuden er 4,5 mm luftgeværet mere letvægts og har generelt en lavere rekyl, hvilket bidrager til en mere stabil og komfortabel skydeoplevelse. Den mindre kuglestørrelse gør også ammunitionen billigere og mere tilgængelig.

Luftgevær 5,5mm:

På den anden side har luftgevær i kaliber 5,5 mm sine egne unikke fordele. Den større kuglestørrelse betyder, at den har mere kinetisk energi og trængende kraft sammenlignet med 4,5 mm-varianten. Dette gør den ideel til jagt, hvor en større kraft er nødvendig for at opnå en effektiv nedlæggelse af målet. Luftgevær i 5,5 mm-varianten er også velegnet til skydning på længere afstande, da den har en tendens til at bevare sin stabilitet og nøjagtighed over større afstande.

Uanset om du vælger et luftgevær i 4,5 mm eller 5,5 mm, er begge kalibre gode valg afhængigt af dine specifikke behov og præferencer. Det er vigtigt at overveje, hvad du vil bruge luftgeværet til, om det er præcisions skydning, jagt eller blot rekreativ skydning, da dette vil hjælpe dig med at træffe det bedste valg for dig.

Husk også altid at følge sikkerhedsforanstaltningerne og lovgivningen, der gælder for dit område, når du bruger luftgeværer.

Hvilken type af luftgevær skal jeg vælge?

Luftgevær med fjeder

I gamle dage fandtes der kun fjedervåben hvor lufttrykket skabes ved at et fjederpåvirket stempel drives frem i en cylinder og dermed skabte trykket der drev haglet fremad. Systemet bruges fortsat i langt de fleste våden fordi det er driftssikkert, godt og solidt. Fjederen i disse våben kan spændes på forskelige måder. Den mest almindelige er ved at ”knække” løbet. Der findes også våben med en ladestang under løbet. Disse lades ved at ”knække” ladestangen. Dette giver ofte et mere præcist luftgevær da pibe og kammer ikke er adskilt.

Luftgevær med trykkammer

Over de senere år er der kommet en ny type våben på markedet. Ladesystemet er det samme som i fjedervåben, men i stedet for at spænde en fjeder fyldes et trykkammer og trykket i dette kammer udløses så ved aftræk. Dette giver et mere ensartet tryk og dermed et mere præcist våben.

PCP (Pre-Charged Pneumatic) våben

PCP våben er udstyret med en tryktank som fyldes med håndpumpe eller fra en dykkerflaske. De kan også fyldes fra specielle kompressorer, men da trykket typisk er 200 bar eller mere er disse ret kostbare. Når tryktanken er fyldt kan luftgeværet skyde et sted mellem 30 og flere hundrede skud alt afhængigt af modellen. PCP våben er de mest præcise luftgevær og også de luftgevær, der har den største kraft og som følge af ladesystemet kan disse luftgevær også fås i halvautomatiske udgaver – både som luftpistol og luftgevær.

PCP våben produceres i mange forskellige modeller og såfremt dit budget tillader det, bør du kigge på de forskellige modeller af PCP-luftgevær.

Luftpistol eller luftgevær?

Det ene udelukker jo heldigvis ikke det andet ☺ Kraften i en luftpistol er betydeligt mindre end i et luftgevær som følge af den mindre plads og det at skyde med pistol er en helt anden disciplin.

Sigtemiddel

Også her er der mange muligheder: Korn og kærv, rødpunktssigte, holosight og sigtekikkert. Alle i forskellige udformninger, størrelser og kvaliteter.

Vi har altid luftgeværsæt på hylderne og du kan typisk finde et godt tilbud hvor du for mellem 1.000 og 2.000 kroner kan købe et luftgevær med både kikkert og montage inklusive.

Hvis du selv vil vælge har vi Fyn største udvalg af sigtemidler og du kan se dem alle i butikken. Vi står klar til at vise dig og forklare dig om fordele og ulemper ved de forskellige typer. Vi ligger i udkanten af Odense, lige midt på Fyn og kun 1-2 minutter fra afkørsel 52 Odense SV.

Pris og kvalitet

Som med så mange andre ting hænger pris og kvalitet sammen. Det billigste luftgevær er sjældent det bedste luftgevær, men hvis kravene ikke er så store er der ikke grund til at bruge flere tusinde kroner.

Du kan anskaffe et godt og velskydende luftgevær for under 1.000 kroner. Hvis du vil skyde langt, meget præcist, ønsker dig et halvautomatisk våben eller en konkurrencepistol kan anskaffelsen af et luftgevær blive væsentlig dyrere.

Tilpasning af dit nye luftgevær

Vi forstår, at dine behov og præferencer kan variere, når det kommer til dit luftgevær. Derfor tilbyder vi også muligheden for at tilpasse og justere dit luftgevær, så det passer perfekt til dig.

Vores erfarne bøssemager er ekspert i at tilpasse og skræddersy luftgeværer efter individuelle ønsker og behov. Han kan foretage alle de nødvendige justeringer og tilføjelser, der sikrer, at dit luftgevær passer perfekt til dine præferencer og stil.

Uanset om du ønsker at tilføje et nyt sigte, justere kolben for at opnå den mest komfortable skydeposition eller tilpasse noget helt tredje, kan vores bøssemager hjælpe dig med dette.

Med vores bøssemagers ekspertise og tilpasningsmuligheder kan du være sikker på at få et luftgevær, der er perfekt til dig og dine skydebehov.

Valg af hagl til luftgevær

Hvis du skal have optimal glæde af dit luftgevær er valget af hagl ekstremt vigtigt. Haglet skal passe til dit formål og det skal også passe til dit specifikke våben.

Vi har altid 50-60 forskellige typer hagl på lager og du kan læse lidt mere om valg af hagl til luftgevær HER.

Har du brug for hjælp eller vejledning til valg af luftgevær?

Når du har besluttet dig for hvilken type våben du gerne vil have, skal det overvejes hvad den skal kunne.

Der er masser af muligheder: Udformning af skæfte, Justerbart aftræk, rekylabsorberede, træskæfte eller syntetisk etc. etc. – alt dette er en personlig smagssag og vores personale står klar til at vise dig de forskellige muligheder og vejlede dig inden du foretager dit endelige valg.

Vi ligger 1-2 minutter fra motorvejsafkørsel 52 Odense SV. Kig ind og få en snak om mulighederne og måske et godt råd – også selvom du ”kun” er ved at overveje mulighederne.