Webley & Scott

Viser alle 2 resultater

Webley & Scott er et af de ældste navne i våbenindustrien med næsten to århundreders produktion og en stribe af meget berømte våben bag sig – Webley-revolveren, haglgeværene og Webley-riflerne.

Webley blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede af William Davies, der oprindeligt lavede støbeforme til kugler. I 1834 blev virksomheden overtaget af hans svigersøn, Philip Webley, og hans bror James, der begyndte produktionen af sportsvåben. Philips to sønner, Thomas og Henry, kom ind i familievirksomheden i 1860’erne. Webley producerede flere typer pistoler i de efterfølgende år, herunder revolvere med både single- og doubleaction og revolvere til både pin- og centraltændt ammunition. Det var til produktionen af håndvåben, der for alvor gjorde Webley blev berømt.

I 2005 kom selskabet i meget alvorlige økonomiske problemer og selskabet med rekonstrueret i helt nye rammer. Selskabets hovedkontor ligger nu i Willenhall og al production foregår I Tyrkiet. Det har sænket produktionsomkostninger væsentligt og da samtlige våben kvalitetkontrolleres i England inden de bliver leveret er Webley nu garant for gode, stærke våben til meget overkommelige priser.

Webley producerer i dag en lang række luftvåben, salonrifler og haglvåben