Schultz & Larsen

Viser alle 22 resultater

12. april 1889 blev fik Hans Christian Schultz trædrejer og i Otterup. Foruden trædrejebænkene havde Schultz også anskaffet en jerndrejebænk og fra 1904 beskæftigede virksomheden sig udelukkende med geværproduktion og –reparation. I 1916 blev Schultz’ datter Ellen gift med Niels Larsen som var uddannet finmekaniker med eget værksted og i 1919 var geværfabrikken “Schultz & Larsen” en realitet.

Fabrikkens maskiner blev indkøbt for 1 kr. kiloet i Tyskland, der som følge af 1. verdenskrig og bestemmelserne i Versaille-traktataten blev nødt til at nedlægge store dele af landets våbenproduktion og som følge af dette var maskinerne billige.

Schultz & Larsen havde stor succes i mellemkrigsårene og blev internationalt anderkendt for både kvalitet og ekspertise.

Virksomheden fik stor succes inden for haglgeværer, jagtrifler og sportsgeværer i løbet af 1950’erne og 1960’erne, men efterhånden som andre udenlandske fabrikker specialiserede sig i automatiseret seriefremstilling blev det mindre og mindre rentabelt at drive en fabrik, der producerede håndlavede våben i Danmark og I 1994 gik virksomheden i betalingsstandsning.

Produktionsapparatet blev i 1996 købt og fabrikken genetableret og moderniseret i Jylland.

Schultz og Larsen Riffel Kompagni udvikler og producerer i dag både rifler og skæfter i Danmark og disse sælges over det meste af verden. 90 % af produktionen eksporteres og S&L er anerkendt for kvalitet og præcision og specielt de ekstremt præcise skårne piber betragtes verden over som noget at det bedste.

Schultz & Larsen er i dag også anerkendt for sine lyddæmpere som er af højeste kvalitet.