Sako

Viser alle 11 resultater

Sako – et af verdens mest kendte riffel mærker. Sako som i år fejrer 100 års jubilæum har gennem tiden produceret rifler til jægere, sportsskytter politi samt militær.
Sako blev grundlagt i 1921 og har en varieret og begivenhedsrig historie. Virksomheden blev først oprettet for at bygge og servicere skydevåben til Civilgarden i Finland og spillede en nøglerolle i Finlands kamp for overlevelse under 2. verdenskrig.
Sako’s kvalitet og ekspertise indenfor både riffel- og patronproduktion er verdenskendt.
Siden 2. verdenskrig har Sako levet et turbulent liv og har haft mange ejere, heriblandt både Finsk Røde Kors og Nokia. Nokia købte Sako i 1967 og da Nokia i 1983 også købte Tikka – en anden kendt finsk våbenproducent – blev de to selskaber Sako og Tikka slået sammen, selvom produktlinierne stadig blev holdt adskilt. Dette gav en række gode synergier på masser af driftsrelaterede områder som f.eks. markedsføring, salg og transport.
I år 2000 efter yderligere 2 større ejerskifter ender Sako og Tikka med at være ejet af Berettagruppen som fortsat driver Sako og Tikka.
Som en del af Beretta koncernen har Sako de seneste år fået mulighed for at forfine deres produktionsmetoder til hyper moderne våbenproduktion. Sako har dog aldrig sluppet de gamle bøssemager traditioner og derfor foregår meget af egen og slutkontrollen stadig hos erfarne bøssemagere.