Norma

Viser alle 15 resultater

Norma blev startet i 1902 af Enger-brødrene fra Oslo, der et par år tidligere startede Norma Projektilfabrik A/S i Norge. Som et lille fun-fact kan det nævnes at navnet “Norma” blev valgt, fordi en af Enger-brødrene var meget glad for operaen Norma af Bellini.

Den svenske skydebevægelse havde brug for en svensk leverandør, og Norma Projektilfabrik A/S blev bedt om at etablere sig i Sverige. På dette tidspunkt var Sverige og Norge i union. Brødrene Enger tog toget til Sverige og gik simpelthen af ved det første stop på den anden side af grænsen, Charlottenberg, og foretog forespørgsler om en passende fabriksbygning. De fandt imidlertid, at byrådet ikke interesserede sig for deres planer og besluttede derfor at prøve lykken længere ind i Sverige. Næste stop var Åmotfors, hvor brødrene blev bedre hilst velkommen og besluttede at etablere deres firma.

Fra starten til midten af 1900-tallet var produktionen domineret af militære ammunitionsstandarder, men blev hurtigt udvidet til også at omfatte jagtammunition.

I dag har Norma en årlig produktion på ca. 30 millioner patroner i over 100 kalibre – et af de bredeste sortimenter i verden.

Selskabet Norma har været i gennem både fusion med Svenska Metallverken i 1965 og 3 ejerskifter. Siden 2002 har RUAG ejet Norma