Browning

Viser 1–36 af 45 resultater

Browning Arms Company (oprindeligt John Moses og Matthew Sandefur Browning Company) er en amerikansk producent og distributør af skydevåben og fiskeredskaber. Specielt Browning haglgeværer er populære i Danmark, men deres rifler og salonrifler er også af ypperlig kvalitet og brugt af mange.

Virksomheden blev grundlagt i Ogden, Utah, i 1878 af brødrene John Moses Browning og Matthew Sandefur Browning.

Oprindeligt blev virksomheden grundlagt for at markedsføre sportslige (ikke-militære) designs af John Browning, en af verdens vigtigste og mest produktive opfindere af skydevåben. Næsten alle John Brownings innovative designs er produceret under licens af andre virksomheder, herunder Winchester, Colt, Remington, FN Herstal og Miroku.

Historien om John Moses Browning og hans opfindelser fylder det meste af en god bog!

Browning Arms Company har en enorm produktlinie og er kendt for A-Bolt og X-Bolt bolt-action rifler, BAR semi-automatisk rifle, BPR pump-action rifler, BPS pump-action haglgevær, Auto-5 halvautomatisk haglgevær, og Hi-Power pistolen.

I Danmark kender vi bedst Browning for deres 525-serie og 725-serie af haglgeværer som er helt igennem fantastiske. Disse produceres i mange forskellige udgaver.

Browning er i øjeblikket et helejet datterselskab af FN Herstal.