Aimpoint

Viser alle 2 resultater

Aimpoint er nok den mest anerkendte producent af rødpunktssigter i verden og i de seneste 45 år har de i tæt samarbejde med jægere, skytter og professionelle brugere over hele verden udviklet teknologien.

Aimpoint red dot-sigter er i dag globalt anerkendt som det hurtigste, mest robuste og mest effektive elektroniske sigte.

Aimpoint er et svensk firma, der er beliggende i Sverige og med et datterselskab i USA.

Alle sigter er håndbyggede og gennemgår talrige kvalitetskontrolkontroller under fremstillingsprocessen. De er designet til at blive brugt og kan tåle både hård behandling og alle vejrforhold.

Det hele startede i 1974, da en svensk sportsskytte og jæger forsøgte at forbedre sin skydning til bevægelige mål. Med økonomisk hjælp fra iværksætteren Gunnar Sandberg begyndte han at udvikle et nyt sigtemiddel og målet var helt enkelt – at skabe et sigte, der gjorde det muligt for skytter at finde deres mål nemt og hurtigt. Sammen begyndte de at udvikle et elektronisk sigte med en rød prik, og i 1975 blev Aimpoint AB grundlagt. Senere samme år blev virksomhedens første sigte, Aimpoint Electronic, introduceret på markedet.

I de tidlige 90’ere begyndte både politi og militær at kigge nærmere på Aimpoint og i 1997 underskrev Aimpoint den første kontrakt med den amerikanske hær og leverede efterfølgende 100.000 Aimpoint CompM. Efterfølgende er der leveret over en million enheder alene til den amerikanske hær og Aimpoints sigter bruges i dag af de fleste NATO-lande og adskillige politiagenturer og specialstyrker i hele verden.